Sjunde raka för Anna och Arragon

2011-05-28 @ 22:01:06
 
Det blev sjunde raka segern av åtta möjliga för Anna Drugge och Arragon.
Sjunde raka för Anna och Arragon

PRE-korsningen Arragon tog sin sjunde raka seger - av åtta möjliga - med ryttaren Anna Drugge i Klippan.

Vinst i FEIs individuella mästerskapsprogram och en sjundeplats i lagtävlansprogrammet. Dessutom kvalad för start i ponny-SM i augusti.

Ponnyn kom till Sverige från Spanien mer eller mindre oriden, för två och ett halvt år sedan. På grund av en skada har han inte ridits mer än ett år av Anna Drugge och inte gjort mer än tre regionala tävlingar tidigare i sitt liv. Alla starter med vinst.
- Jag var absolut inte förberedd på det här. Vi visste ju inte vad domarna skulle tycka på nationell tävling. Det kan ju vara lite olika med de spanska hästarna, menade Anna.

Mer väntad var Amanda Svanbergs seger med hingsten Jarno RP 145 i FEIs lagtävlansprogram. Men att de skulle vinna med överlägsna poäng, över 71 procent, var oväntat.
- Så höga poäng har jag inte haft sen NM förra året, berättade Amanda som var speciellt nöjd med att ponnyn höll sig lugn och väldigt kontrollerbar under hela ritten.

Klippans RK som arrangerade nationell ponnydressyr för fjärde gången överraskades av det stora antalet starter. Över hundra starter gjorde att man fick möblera om och lägga en del av tävlingen utomhus för att hinna med under dagen.
- Det beror nog på att många vill kvala till SM och att det inte finns så många tävlingar att välja på, menade tävlingsledaren Emma Borgstrand


källa ridsport





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback